Velkommen til Museumsbutik

Med graveske gennem sønderjylland

Flere visninger

Med graveske gennem sønderjylland
250,00 DKK

Lagerstatus: På lager

Den foreliggende bog udgives i anledning af Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslevs 125 års jubilæum.
Beskrivelse

Detaljer

Den foreliggende bog udgives i anledning af Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslevs 125 års jubilæum.

Bogen præsenterer en række væsentlige udgravninger foretaget på naturgas- og motorvejstracéerne, der i 2007-2011 blev trukket på kryds og tværs gennem museets arkæologiske arbejdsmark.

Titlen er valgt for at markere, at bogen består af en præsentation af en lang række udgravninger fra forskellige perioder foretaget henholdsvis på motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg og på det nye naturgastracé mellem Egtved og Ellund ved grænsen. Udgravningerne strækker sig i tid fra ældre stenalder til 1600-tallet, og geografisk fra Dybbøl til Vamdrup.

Det er de arkæologer, der har stået for udgravningerne, der også har skrevet artiklerne i bogen. Det er der kommet en blandet buket ud af, men i alle tilfælde drejer det sig om helt nye arkæologiske resultater, der på mange måder giver ny viden om Sønderjyllands udvikling i den lange periode, der er forløbet siden sidste istid.

Desuden rummer bogen artikler om fortidsmindeforvaltningen i Danmark, om arbejdet med de to traceér igennem det sønderjyske landskab samt om formidlingen af arkæologien undervejs.

22 artikler

254 s., rigt illustreret i farver, indbundet.

Vægt: 1400 g.

Bedømmelser

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.