Det Sønderjyske Landbrugs Historie. Jernalder, Vikingetid & Middelalder

Det Sønderjyske Landbrugs Historie. Jernalder, Vikingetid & Middelalder

Per Ethelberg, Niels Hardt, Bjørn Poulsen og Anne Birgitte Sørensen:
Det Sønderjyske Landbrugs Historie. Jernalder, Vikingetid & Middelalder.

Første samlede fremstilling af landbruget mellem år 500 f.Kr. og 1536. Fire eksperter fremlægger nye videnskabelige resultater om bopladser og bondegårde, stormænd, herremænd og bønder samt det økonomisk – sociale liv fra jernet blev indført, igennem hele statsdannelsesprocessen og frem til middelalderen blev afløst af renæssancen i midten af 1500-tallet.

Per Ethelberg, Niels Hardt, Bjørn Poulsen og Anne Birgitte Sørensen:

Det Sønderjyske Landbrugs Historie. Jernalder, Vikingetid & Middelalder.

Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev 2003.

Første samlede fremstilling af landbruget mellem år 500 f.Kr. og 1536. Fire eksperter fremlægger nye videnskabelige resultater om bopladser og bondegårde, stormænd, herremænd og bønder samt det økonomisk– sociale liv fra jernet blev indført, igennem hele statsdannelsesprocessen og frem til middelalderen blev afløst af renæssancen i midten af 1500-tallet. Bogens afsnit baserer sig på primærforskning, og bygger bl.a. på en lang række ældre og helt nye arkæologiske udgravninger foretaget af Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev overalt i Sønderjylland.

Områdemæssigt dækker bogen ikke kun det nuværende Sønderjylland, men hele området fra Kongeåen til Ejderen.

Genoptryk.

852 s., rigt illustreret i s/h og farve, indbundet.

Vægt: 2300 g.