Velkommen til Museumsbutik

Broderede Mesterværker

Flere visninger

Broderede Mesterværker
100,00 DKK
  • Køb 1 for 50,00 DKK pr. stk. og spar 50%

Lagerstatus: På lager

Bogen introducerer de "Broderede Mesterværker" og giver den faglige baggrund for " Det folkelige billede i broderi" og hvilke kategorier der er flest af. Bogen er gennemillustreret med farvebilleder af en stor samling korsstingsskilderie på stramaj gennem mere end 100 år og på vej til nye udtryk.
Beskrivelse

Detaljer

Forfattere : Hans Vilhelm Bang & Kirsten Rykind - Eriksen. Udgiver Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev

Det handler ikke om klokkestrenge, blomster, kæledyr og lignende, men skilderier med en historie, der fortælles i broderiet. Det kan være arbejdet i hjemmet,

arbejdet i marken,landskabs- billeder, bybilleder, nationale billeder som f.eks. Dybbøl Mølle, Skagensmalernes billeder m.v.

Vi har søgt at finde flest mulige forlæg, men det er ikke altid lykkedes. Men en stor del har beviseligt forlæg af internationale og danske billedkunstnere.

Det er morsomme skilderier som billedet af bonden der lokker koen til sig- for at tøjre den. Der er religiøse skilderier med symboler på troen, stilleben af

nederlandsk karakter og interiørsituationer der skildrer dagligdagen i en Fanøhus, amagerhus eller et hollandsk hus med høje vinduer.

Flere motiver vises i flere udgaver, som både viser forskellene i det oprindelige mønster og som forskelle i valget af farver m.v.

S. 67

Vægt : 400 g.

Bedømmelser

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.