Velkommen til Museumsbutik

Brobyggeren. Lensgreve Otto Didrik Schack

Flere visninger

Brobyggeren. Lensgreve Otto Didrik Schack
99,00 DKK

Lagerstatus: På lager

Schack var rundet af livet i grænselandet og blev med tiden en af grænsekampens helt centrale personer.
Han fik en vigtig rolle i det danske arbejde i Sønderjylland kort før Første Verdenskrig, og i 1919-20 søgte han at formidle mellem de forskellige fløje af den danske bevægelse.
Hans tanker om grænselandet var gennemstrømmet af ønsket om forståelse for og mellem de nationale mindretal.
Tanker, der blandt andet kom til udtryk, da han som formand for Vælgerforeningen for Nordslesvig holdt den berømte hovedtale ved Genforeningsfesten på Dybbøl Banke den 11. juli 1920, men også i hans virke som amtmand i Tønder efter Genforeningen, hvor han søgte at tage hensyn til det tyske mindretal.

Beskrivelse

Detaljer

Bogen Brobyggeren. Lensgreve Otto Didrik Schack fortæller om lensgreve til Schackenborg O.D. Schacks liv og betydning for grænselandets historie. Otto Didrik Schack blev født den 11. januar 1882 på Schackenborg Slot og blev i sin opvækst præget af både dansk og tysk kultur. Han overtog som ganske ung grevskabet og Schackenborg gods i 1905 efter faderens død. Schack var rundet af livet i grænselandet og blev med tiden en af grænsekampens helt centrale personer. Han fik en vigtig rolle i det danske arbejde i Sønderjylland kort før Første Verdenskrig, og i 1919-20 søgte han at formidle mellem de forskellige fløje af den danske bevægelse. Hans tanker om grænselandet var gennemstrømmet af ønsket om forståelse for og mellem de nationale mindretal. Tanker, der blandt andet kom til udtryk, da han som formand for Vælgerforeningen for Nordslesvig holdt den berømte hovedtale ved Genforeningsfesten på Dybbøl Banke den 11. juli 1920, men også i hans virke som amtmand i Tønder efter Genforeningen, hvor han søgte at tage hensyn til det tyske mindretal. Rigt Ill. 112s. Vægt 600 g.
Bedømmelser

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.